3 sept 2015: Bijenrotonde Wageningen Begonnen

Op 3 september voltooiden Taas van Herpen en Remco de Kluizenaar onder de vlag van zootels.nl hun “Bijenwijzer”. Wageningen had al een vlinderrotonde, nu is in de “city of life sciences” ook een bijenrotonde geboren. Zootels.nl zal een advies doen aan de groenbeheerder Jaap Venendaal Groep om de bijenrotonde zodanig te gaan beplanten dat het een mooi wilde bijen paradijs wordt.

Naast een positief effect op de ecologie van de stad en aangrenzende moestuinen, heeft het bijenhotel ook een symbolische betekenis. Gemeente Wageningen heeft het bijenhotel laten bouwen, omdat hiermee een verbinding gelegd wordt met hun partnerstad Mörfelden-Walldorf. Daar staat een bijenhotel “Bienenbaum” dat samen met het Wageningse exemplaar uit één en hetzelfde stuk boom is opgebouwd. De bijenhotels zijn elkaars complement, zoals de twee helften van een vriendschaps-armband.

Zie ook de Bienenbaum, de wederhelft van dit bijenhotel in Wageningen's Partnerstad Mörfelden-Walldorf

Zootels.nl zorgt voor een bijenrotonde in Wageningen, door op rotonde Geertjesweg Wageningen, aansluitend aan “de vlinderrotonde” een Bijenhotel te plaatsen

Reacties zijn gesloten.