nov 2013 opdracht Mörfelden-Walldorf Duitsland

november 2013

Mörfelden-Walldorff gunde Zootels.nl afgelopen maand de opdracht om een bijzonder bijenhotel als rotondekunstwerk te plaatsen begin 2014.

Afgelopen week haalden Taas van Herpen en Remco de Kluizenaar daarvoor een 2,5 meter stuk eikenboom op in Renkum. De stam is naar houtdraaierij Doornekamp in Bodegraven gereden, waar de eerste bewerkingsstappen voor het maken van een rotonde kunstwerk uitgevoerd worden. Cor Doornekamp en zijn zoon Arie zullen de boom volledig uithollen en in ruim 30 cm dikke plakken verdelen, waar 1/3 happen uitgezaagd zijn.
De “bijenboom” die we daarvan gaan bouwen, zullen we voorzien van 2-8 millimeter gaatjes zodat wilde bijen hun eieren in het kunstwerk kunnen achterlaten. Het kunstwerk met de titel BienenBaum, wordt april 2014 onthuld op rotonde “am Schlichter” te Mörfelden-Walldorf, de Duitse partnerstad van Wageningen.

De vorm van de BienenBaum is ontworpen op het idee dat er “iets moet gebeuren” als je er met auto of fiets omheen rijdt. Het aanzicht verandert voortdurend, door langs de verspringend gestapelde blokken te rijden. Dat geeft een beweeglijk effect, zoals te zien in deze geanimeerde schets:

Reacties zijn gesloten.